Шпаргла - Asparagus officinalis

02:01 by
Во народната медицина, но и во официјалната медицина се користи како диуретик, против инфекции на уринарните патишта, камен во жолчка и бубрези, за ревматизам, гихт, болести на црн дроб и бронхијална астма, делува како афродизијак, а има и антиканцерогено дејство. Шпарглата се користи во форма на чај или како храна.
Објавено од:
Живко Најдовски
автор на книгата: "Лековити растенија - Ваш чудесен лек" и лековити билки -
Порачки на телефон +389 70-614-014 или +389 47-238-605
Email:     najdovskizivko@yahoo.com