Крушина - Rhamnus frangula

23:41 by
 
За лек се користи кората, како средство за прочистување (лаксатив), празнење на дебелото црево при опстипации, мрзливо дебело црево, болки во жолчка, црн дроб и хемороиди.
Бремени жени и доилки треба да внимаваат со употребата на крушината, бидејќи може да предизвика абортус, а кај доилките лекот преминува во млекото.

Објавено од:
Живко Најдовски
автор на книгата: "Лековити растенија - Ваш чудесен лек" и лековити билки -
Порачки на телефон +389 70-614-014 или +389 47-238-605
Email:     najdovskizivko@yahoo.com